sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Monta projektia menossa..

Kahvipöytäkeskusteluissa sivuttiin montaa aihetta: seinätekstiilitilausta, pikkukangaspuiden siirtoa Osuuskaupan syystapahtumaan, Ingerin ensimmäistä loimenluontia ja vilahteli keskustelussa myös pellavaiset selänpesimet helmipoimintatekniikalla toteutettuna. 
Tässä Ingerin luoma loimi jo pyöritettynä! Hienosti meni ja pientä mattoa tästä aioitaan kutoa. Kokeillaan corduroy-tekniikkaa, josta pitkät kudenastat leikataan valmiissa matossa "nukiksi". Ja palttinapolkimet löytyvät sidonnasta myös!
Eevan upea "lukkopujotus"matto etenee. Tällä yksinkertaisella tekniikalla saa aika vapaasti kahdella värillä luotua kuvioita kankaan pintaan.
Ja Ainon pujotusmatto näyttää myös niin upealta!! Mitkä värit!
Einen käytävämatossa on toimikassidonta, kude asettuu tiiviimmin kankaaseen ja tuloksena tukeva matto! Lempeät värit ja hyvä lopputulos.
Raija suunnittelee tyynynpäälisiä munkinvyö sidoksella. Kuviokuteena villalanka ja välikuteena pellava. Musta loimi tuo värit upeasti esille.
Ja aikaa pitää olla myös uuden suunnittelulle. Taina ja Inger löysivät lehdistä neulemalleja ja veikkaampa, että ainakin yksi uusi myssy on jo neulottuna ensi torstaiksi...

Vielä lopuksi vedimme pienen mattoloimen pikkupuihin 14.10 varten. Silloin puut siirretään Osuuskaupan syystapahtumaan jokaisen kokeiltavaksi. Siitä enemmän seuraavassa blogissa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti