torstai 12. marraskuuta 2015

Marraskuun luovaa tekemistä

Nämä ensimmäisen kuvan vihot! Ehkä maailman etsityimmät. Sisältävät kaiken tärkeän ja tarkoin varjellun tiedon kaikesta, mikä on tärkeää (ainakin kudontaryhmässä). Onneksi löytyivät etsintäpartion toimesta mallilehtien ja -monisteiden välistä jälleen. Arvelimmekin, ettei niitä kukaan ollut varastanut...


Leena oli viimeistellyt saunatekstiilinsä koivunlehdet konekirjonnalla, testannut vielä värien pesunkestävyyden kiinnittämisen jälkeen, ja upeat lahjat ovat nyt vain paketointia vaille valmiit! Kyllä lahjansaajan kelpaa! Ja miten mukavaa tekeminenkin oli.

Inger oli saanut ison liinansa kudottua ja löytyi "kuution päällistä" kutomasta. Hommasimme viime keväänä tiiviitä, istumista (ja lasten peuhaamista) kestäviä vaahtomuovikuutioita, johon kudoimme jokainen mieleisemme päälliskankaan. Laitetaan valmiista kuutioistakin kuvia, kun arkistosta ennätämme kaivaa..

Aino näyttää mallia, miten puolaa tehdään, nopsaan ja tiukaksi..ei sitten tule niitä purkautuvia "räkäpäitä" kutojan harmiksi!

Leenan suunnitelmat osittain huovutetusta seinävaatteesta etenivät jo kudonta-asteelle. Kuteena eri sävyisiä ryijylankoja (Lankava) sekä villahahtuva. Valmiiseen kangaspohjaan kiinnitetään neulahuovutuksella  leikatut merinovillakuviot. Kuvassa näkyvät koepalat, mihin testasimme lankojen sopivuutta, kuviointia ja huovutusta. Seuraamme tilannetta jännittyneinä!

Eikä päivää ilman valmista mattoa täällä Alahärmän kudontatilassa! Nyt oli Tainan pikkumatto jo viimeisteltynä ja ryhdikkäänä.
 Hyvä matto on tiivis ja reunat suorat..maton kutomiseen voi vaikka kiukunpuuskatkin hyödyntää, luhaa kestää tunteella paukuttaa.

Ja onhan meillä vielä "hopealiinaakin", johon kehittelimme uutta kuosia pintaan. Perimmäinen tarkoitus on tietenkin saada kangaspuita tyhjäksi uusille loimille, jotka jo on ideoituna! Kangas on loimikuviollinen. Kuteeksi kokeilemme 4-säikeistä Lappajärven Värjäämön pellavalankaa helmenharmaana. Kaunista!

Taas saamme todeta : "Alahärmässä kaikki hyvin!"
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti