torstai 18. helmikuuta 2016

Uusia alkuja ja loimien loppuja

Elsan piiiitkä toimikasmatto näytti valmiina upealta! Raitojen asetteluun oli Elsakin tyytyväinen. Toimikassidoksella syntyy napakkaa mattoa, kun kuteet asettuvat tiiviimmin kuin palttinasidoksella kudottaessa.
Rauhan viimeistellyt poppanaliinatkin levitettiin ihailtavaksi pöydälle. Siistiä, täsmällistä kudontaa ja näimmekin silmissämme jo, miten keltaiset tulppaanit ja kevätesikot sopisivat näiden liinojen kanssa kahvipöytään..
Tainan vippelä oli myös hyvällä alulla. "Mukavaa puuhaa", totesi itse kutojakin. Ja me muut ihailimme käsinvärjättyjen lankojen sävyjä. Vippelään voi käyttää langanloput ja langat voivat olla eri paksuisiakin. 
Kirsti oli viimeistellyt kudotun "korikankaansa" ja paperilangallla kudotut tablettinsa. Kauniita ja hillityn tyylikkään värisiä olivat. Tablettien loimena oli kalalanka ja loimi oli kaksivärinen. Samaan loimeen kutoi Eira poppanaansa. Loimi on vähän tiheämpi kuin tavallinen poppanaloimi, tässä on 6l/cm tiheytenä. Loimi tulee silloin enemmän näkyviin kuultaen kuteen seasta mukavasti.
Aino kutoi taskuhuiviansa upealla silkkivilla langalla. Väritkin olivat sävyisät ja hillityt. Kyllä on mukava nähdä tämä työ valmiina!
Leenan pellavaliinan tyylikkyys löytyy vitivalkoisista hennoista raidoista ja pellavan kiillosta. Aidot materiaalit kestävät aikaa!
Ja Pirkon 4-metrinen vaatetuskangas jo kudottuna! Mitä! Näin äkkiä! Ensi kerralla mahtaa olla jo tekijänsä päällä ommeltuna... upea, upea pinta ja värit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti