sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Ahkerat kädet

Ahkerat kädet olivat ommelleet satamäärin yhteen matonkuteita seinätekstiiliä varten!! Alkavan viikon torstaina pääsemme jo aloittamaan mustaan loimeen kutomisen...


Tilassa, johon tekstiilit tulevat, on ruskeat seinät ja tiiltä. Valitsimme työhön lämpimiä väreja ja tietenkin ripauksen jotain sähäkkää, ettei lopputulos ole liian lattea. 


Toinen samaan tilaan tuleva työ edistyy myös mukavasti. Lankavan keltaiseen hamppuloimeen poimitaan helmet miniontelokuteella ja kuviossa virtaa joki. Pirkko kutoo.


Ainon upea matto poimituilla kuvioilla on juuri valmistunut. Tätä mattoa ei saisi peittää huonekalujen alle. Tyylikäs ja hallittu!


Samaan aikaan toisaalla, pöydän ääressä, tapahtuu myös; ahkerat kädet kieputtavat kimallepaperilankaa laatikoiden ympärille. Laatikot jätettiin kuivumaan rauhassa ja viimeistellään seuraavana tortaina. Joulumieli jo!Kirstin ja Eevan shaaliloimi saatiin myös alkuun. Vitivalkoinen loimi avaa mahdollisuudet maailman kaiken värisille kudelangoille. Grafiitin harmaalla aloitettiin; oijoi, miten upea. Kärkiniisintä ja suora poljenta, mukavaa kudottavaa.


Eipä tuo ohut keltainen raitakaan olisi hullumpi...


Selänpesimetkin valmistuvat tuplana puissa ja ehtivät vielä pukinkonttiinkin! Kelpaa näillä rouhia selkää :)

Vielä ennätämme ennen joululomaa luoda yhden loimen ja luulenpa, ettei kutomosta sammu valot ennenkuin muutama päivä ennen aattoa kuitenkaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti