perjantai 4. marraskuuta 2016

Työt etenevät vauhdilla


Pirkon iso matto oli jo viimeisteltynä esillä, ihailkaa:


Ja Pirkko oli jo kapeampaa sisarusmattoakin ehtinyt kutoa pätkän. Raikkaat värit trikoosta ja revitystä räsystä.


Einen poppanassa on käytetty kuviopolkimia raitakohdissa. Pidemmät kuvionastat erottuvat  mukavasti upeanvärisessä liinassa.Rauhan pellava/puuvillapyyhkeet on kudottu harmaalla pellavalla. Keskustelua käytiin kannattaako valmiit pyyhkeet mankeloida  vai näyttävätkö paremmilta pesuryppyisinä...hmmmm..molempi taitaa olla parempi :)


Leenan puusängyn päällinen kudotaan kerrattuun pellavaloimeen puuvillalla. Vaihdoimme palttinasidoksen nelivartiseen pomsiin, jotta saadaan väriä enemmän kankaan pintaan ja samalla taitettua loimen "keltaisuutta" pois. Väreinä puuvillassa pellava/petrooli/musta ja mausteena ripaus vitivalkoista. Ei voi mennä pieleen noin tyylikkäillä väreillä! Tässä huomasin, että puuvilla-sana muodostuu sanoista puun villa!! Enpä ole aiemmin tullut ajatelleeksi...


Elsan vuoro kutoa raidekaiteella huivia..aloitetaan kerimällä alpakkalanka sukkulalle. Kädet käyvät niin vikkelään, että huomaa, ettei Elsa ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä.

Viimeiset kuvat ovat yhteisen seinätekstiilin valmisteluvaiheista..kun jokainen kutoo noin 10cm, on työ kuin varkain valmis, ihan hujauksessa. Materiaaleina hamppu ja Lilli-ontelokude. Pirkko puiden alla :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti