maanantai 21. marraskuuta 2016

Kiikkalaista kiirettä

Joukko naisia valmisteli kiikkalaiseen tyyliin suunniteltua räsymatto-seinävaatetta "asiakkaalle". Nelisenkymmentä eri väristä lankakerää oli rivissä lattialla ja jokaisesta kerästä leikattiin 4x320cm pitkä pätkä. Tilanne vaikutti kaaosmaiselta, mutta asiat etenivät mitä suurimmalla loogisuudella ja päämäärätietoisuudella :). 


Tässä jo värisuoran loppupää näkyvissä...ja takana Tainan matto! Tässä kuvassa vihdoin värit matossa yhtä hersyvät kuin luonnossa.


Ja tässä värisuoran keskivaiheilta..
Ingerin urakoima pikkumattokokoelma otettiin myös pois puista. Nämä ovat kuin akvarelleja Välimeren väreissä!


Kirstin isot pellavapyyhkeet oli pesty upean "ryppyisiksi" ja jospa vain saisitte kokeilla, miltä ne tuntuivat käteen. Ihanat! Ja miten hienostuneet värit.

Valkoinen huopaloimi vedettiin myös puihin monien käsien avustamana ja pian jo voidaan aloittaa joululahjahuopien kutominen kärkitoimikkaalla. Ensi kerralla heittäydymme vähän myös jo joulutunnelmiin muutenkin valolaatikoiden tekemisen muodossa...


Ennen kotiin lähtöä kävimme Kertun ja Pirkon kanssa viemässä värikkään yhteisömaton palvelukoti Kaupin kotiin. Matto saikin ilahtuneen ja kiitollisen vastaanoton ja näyttää maton luovuttajankin kasvoilla olevan kirkas hymy. Kiitos kaikille kankurikertuille ja muille maton kutomiseen osallistuneille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti