sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Niidet solmussa!

Mitenhän nuo niidet aina menevätkin välillä solmuun, vaikka kuinka hyvin ne olisi "pakattu"! Onneksi oli Kerttu paikalla selvittämässä nippuja ja saatiin kruunupuihimme niidet paikoilleen..

Tällä kertaa oli Eevan leveä matto valmistumassa; kolmella sukkulalla kudottuna mustaan loimeen. Tuo on kyllä aina yhtä yllättävää, miten värit sekoittuvat toisiinsa tällä tekniikalla. Näyttää jälleen hyvältä!

Elsan pellavaliina todistaa, että joskus vähemmän on enemmän eli pellavan omat "värit" riittävät tyylikkääseen liinaan. Palttinaa ja pomsilla kevyttä raitaa, muuta ei tarvita.

Tainan toinen vippelä kasvivärjätyillä langoilla, kuvioissa kasveja :). Elikkäs kukkia, kunkas muuten kun jo pelargoniat ja liljat ja orvokit ja pionit alkavat olla mielessä kesää kohti mentäessä. Kylläpä on lukuvuosi jälleen kulunut nopsaan, enää kaksi kokoontumiskertaa jäljellä. Ja näyttely onneksi kesällä! Siitä infoa lisää muutaman viikon päästä. Olisipa mukava näyttelyssä nähdä ja kuulla ihmisiä, jotka ovat blogimme löytäneet.

Mutta, vaikka lukuvuosi lähestyy loppuaan, se ei estä meitä luomasta loimia lisää..Kirsti pyöritti vitivalkoista ja mustaa puuvillapellavaa pyyheliinaloimeksi. Sidokseksi simppeliä palttinaa, jota sanotaan kahdesta polkimesta huolimatta vaikeimmaksi sidokseksi kutoa. Saas kattoo, miten onnistutaan... Ohuet mustan yhden langan raidat on näiden pyyheliinojen juttu. Pyyhkeet ruudutetaan kuteen suuntaan oman mielen mukaan.
Ja vielä leveämpää pannunaluslointa pitäisi luoda ennen pihan siivouksia. Eiköhän me ennätetä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti