sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Valmiita töitä ja yllätyslöytö

Aino oli saanut värikkään kärkitoimikasmattonsa valmiiksi ja viimeisteltyäkin...ihana! Uudet ideat ja värit olivat löytäneet paikkansa jo Ainon seuraavassakin matossa. Eikös vaan ole tämäkin välikuteella kudottu lupaavan upea.
Kirsti oli urakoinut yhdet pikkupuut "tyhjiksi", tuloksena vaikka mitä. Mitkä hienostuneet värit! Ja sommittelu! Näihin puihin luodaankin ensi kerralla jotain ihan muuta kuin mattoa; vitivalkoista ja mustaa tai harmaata..

Leenan liinakankaassa on kudottuna poppanaa ja kalalankaa. Tässäkin ajattomat värit, ne toimivat aina.
Eevan pyyheliinassa on kuteena aito pellava eri valkoisen sävyinä. Onkohan kudelanka käsinkehrättyä?
Ja mitähän löytyi varaston kaapista, jossa luulimme säilyttävämme pystykangaspuita? Sieltähän tuli yllättäen esiin pienet kokoontaittuvat kruunupuut. Jippii! Kruunupuissa ei ole ollenkaan välittäjiä vaan polkimet sidotaan suoraan niisivarsiin kiinni. Eli helppoa sitomista! Näihin puihin laitetaan lisää pannunaluslointa ja ehkä kuljetetaan kesän näyttelyynkin. Saavat sitten näyttelyn kävijät kokeilla, miten mukavaa tämä kutominen on.

Niin ja ei viikkoa ilman uuden loimen luomista. Tällä kertaa tuolinmattoa munkinvyö-tyyliin kalalankaloimeen. Ensi torstaina jatketaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti